Mushroom tandoor (BBQ)

Timeline

Ingrediënten:
- 2 doosjes champignons, gehalveerd
- Ui in grote stukken (moet op een spies kunnen
- tandoori kruiden (3 eetlepels)
- zout naar smaak
- een bekertje dikkere yogurt
- knoflook (2 tenen) en gember (1,5 cm)

Bereiden:
De knoflook pellen, de gember schillen en in kleinere stukjes snijden. Samen tot een pasta verwerken met olie in de kleine mixerkan. Gebruik 4 eetlepels hiervan.

Maak in een grote kom marinade van yogurt, tandoori kruiden, zout en de pasta. Indien heel dik kan je wat water toevoegen. Doe de champignons en de ui hierin en laat ze minimaal 1 uur marineren buiten de koelkast. Hoe langer hoe meer smaak, zelf doe ik vaak een avond te voren. Dan zet ik het wel in de koelkast, anders verzuurd de yogurt.

Na het marineren rijg de champignons en uien aan spiezen. Verwarm een oven voor op 220 graden. Bak de spiezen zo’n 15 a 20 minuten lekker bruin. Serveer met een schijfje citroen en eventueel een chutney maar ook zo lekker als snack!